Balsamico

De veelzijdige smaakmaker in de keuken

Er bestaan veel soorten Aceto Balsamico en Sogno di Pasta heeft de beste en meest bijzondere soorten. Wij vertellen je graag meer over dit product.

Waarvoor je balsamico gebruikt / toepast

Balsamico azijn gebruik je bijvoorbeeld in salades en de DOP als finishing op vis, vlees, gegrilde groenten en je risotto.

Waaraan herken je een verfijnde balsamico?

Balsamico DOP kent twee rijpingsleeftijden, minimaal 12 jaar en minimaal 25 jaar voor de ‘Extra Aged Balsamico’ gerijpt op verschillende soorten houten vaten. Deze balsamico is in een fles van 100 ml, verzegeld en genummerd, zodat alle producenten kunnen garanderen dat dit een zeer zeldzame fles is.

Het verschil tussen balsamico en de balsamico azijn

Balsamico wordt bereid uit druivenmost, het versgeperste, niet vergiste sap van druiven en wijnazijn. De druivenmost moet afkomstig zijn uit Modena en mag uitsluitend van zeven druivensoorten worden gemaakt. Hoe minder wijnazijn aan de most is toegevoegd en hoe langer de balsamico heeft gerijpt en dus hoe hoger de kwaliteit.

Merken die wij aanbieden:

La Ca dal Non Balsamico
La Ca dal Non betekent ‘Huis van Grootvader’ en dat is precies wat eigenaar Mariangela doet, ze volgt de passie van haar grootvader Vittorio door de mooiste balsamico te maken. Van een zoete Saba, een mooie Balsabamo 6, een heerlijke Balsamico 12 anni tot een Balsamico 25 anni.

Leonardi Balsamico
Leonardi Balsamico is bekend om de het uitgebreide assortiment balsamico producten. Van Balsamico Bianco of Rosso tot Balsamico parels.

Balsamico

De veelzijdige smaakmaker in de keuken

Er bestaan veel soorten Aceto Balsamico en Sogno di Pasta heeft de beste en meest bijzondere soorten. Wij vertellen je graag meer over dit product.

Waarvoor je balsamico gebruikt / toepast

Balsamico azijn gebruik je bijvoorbeeld in salades en de DOP als finishing op vis, vlees, gegrilde groenten en je risotto.

Waaraan herken je een verfijnde balsamico?

Balsamico DOP kent twee rijpingsleeftijden, minimaal 12 jaar en minimaal 25 jaar voor de ‘Extra Aged Balsamico’ gerijpt op verschillende soorten houten vaten. Deze balsamico is in een fles van 100 ml, verzegeld en genummerd, zodat alle producenten kunnen garanderen dat dit een zeer zeldzame fles is.

Het verschil tussen balsamico en de balsamico azijn

Balsamico wordt bereid uit druivenmost, het versgeperste, niet vergiste sap van druiven en wijnazijn. De druivenmost moet afkomstig zijn uit Modena en mag uitsluitend van zeven druivensoorten worden gemaakt. Hoe minder wijnazijn aan de most is toegevoegd en hoe langer de balsamico heeft gerijpt en dus hoe hoger de kwaliteit.

Merken die wij aanbieden:

La Ca dal Non Balsamico
La Ca dal Non betekent ‘Huis van Grootvader’ en dat is precies wat eigenaar Mariangela doet, ze volgt de passie van haar grootvader Vittorio door de mooiste balsamico te maken. Van een zoete Saba, een mooie Balsabamo 6, een heerlijke Balsamico 12 anni tot een Balsamico 25 anni.

Leonardi Balsamico
Leonardi Balsamico is bekend om de het uitgebreide assortiment balsamico producten. Van Balsamico Bianco of Rosso tot Balsamico parels.