Panettone
en Colomba

Onmisbare lekkernij tijdens de feestdagen

Als het gaat om belangrijke feestdagen in Italië dan zijn Kerst en Pasen belangrijke momenten. Bij beide feestdagen horen natuurlijk zoetige lekkernijen. Tijdens de Kerstperiode genieten Italianen van de beroemde Panettone en met Pasen spant de Colomba echter letterlijk de kroon op iedere tafel.

Panettone

In het Italiaans betekent Panettone letterlijk ‘groot brood’. Het heeft de vorm van een ronde koepel en is tijdens de kerst het populairste dessert in Italië. Om het te maken mengen bakkers bloem, eieren, boter en natuurlijke gist en laten het deeg ongeveer 30 uur of langer rijzen. Traditioneel worden rozijnen, gekonfijte sinaasappelen en citrusschillen vervolgens door het deeg gemengd voordat het in een ronde vorm wordt geplaatst en gebakken. Elke cake blaast op als een koepel en wordt ondersteboven opgehangen om af te koelen, zodat hij niet op zichzelf instort.

La Colomba

Colomba, dat duif betekent,  lijkt erg op de Panettone en wordt met Pasen gemaakt en geserveerd. Net als bij de Panettone bestaat het deeg uit bloem, verse eieren, boter en natuurlijke gist. De Colomba bevat geen rozijnen, maar sinaassappelschil. Nadat het deeg in een duifvormige vorm is geplaatst, wordt het uiteindelijk bedekt met veel amandel en parelsuiker gebakken.

Fiasconaro – Sicilië

Voor de laatste maanden van het jaar hebben wij de heerlijke panettone van Fiasconaro uit Sicilië. Deze smaakvolle panettoni hebben we ook in de feestelijke kleurrijke blikken van Dolce & Gabbana. Daarnaast hebben wij van Fiasconaro het gehele jaar confituren, crèmes en nougat.

Olivieri 1882 – Veneto

Wat een fijne smaak, de pandoro en panettone van Olivieri. Zacht van structuur, overheerlijk in verschillende smaken.

Panettone Baj – Milaan

Gemaakt volgens het klassieke oorspronkelijk familierecept uit 1768 panettone en pandoro classico van Baj met een rijke historie en een verfijnde smaak.

Panettone
en Colomba

Onmisbare lekkernij tijdens de feestdagen

Als het gaat om belangrijke feestdagen in Italië dan zijn Kerst en Pasen belangrijke momenten. Bij beide feestdagen horen natuurlijk zoetige lekkernijen. Tijdens de Kerstperiode genieten Italianen van de beroemde Panettone en met Pasen spant de Colomba echter letterlijk de kroon op iedere tafel.

Panettone

In het Italiaans betekent Panettone letterlijk ‘groot brood’. Het heeft de vorm van een ronde koepel en is tijdens de kerst het populairste dessert in Italië. Om het te maken mengen bakkers bloem, eieren, boter en natuurlijke gist en laten het deeg ongeveer 30 uur of langer rijzen. Traditioneel worden rozijnen, gekonfijte sinaasappelen en citrusschillen vervolgens door het deeg gemengd voordat het in een ronde vorm wordt geplaatst en gebakken. Elke cake blaast op als een koepel en wordt ondersteboven opgehangen om af te koelen, zodat hij niet op zichzelf instort.

La Colomba

Colomba, dat duif betekent,  lijkt erg op de Panettone en wordt met Pasen gemaakt en geserveerd. Net als bij de Panettone bestaat het deeg uit bloem, verse eieren, boter en natuurlijke gist. De Colomba bevat geen rozijnen, maar sinaassappelschil. Nadat het deeg in een duifvormige vorm is geplaatst, wordt het uiteindelijk bedekt met veel amandel en parelsuiker gebakken.

Fiasconaro – Sicilië

Voor de laatste maanden van het jaar hebben wij de heerlijke panettone van Fiasconaro uit Sicilië. Deze smaakvolle panettoni hebben we ook in de feestelijke kleurrijke blikken van Dolce & Gabbana. Daarnaast hebben wij van Fiasconaro het gehele jaar confituren, crèmes en nougat.

Olivieri 1882 – Veneto

Wat een fijne smaak, de pandoro en panettone van Olivieri. Zacht van structuur, overheerlijk in verschillende smaken.

Panettone Baj – Milaan

Gemaakt volgens het klassieke oorspronkelijk familierecept uit 1768 panettone en pandoro classico van Baj met een rijke historie en een verfijnde smaak.